Pre normálnu funkciu rúry odporúčame …
- na pečenie v rúre vždy používajte zodpovedajúce plechy,
- pri pečení dodržujte návody výrobcu – v návodoch uvedených tabuliek s odporúčanými teplotami pre rôzne druhy pečenie,
- nikdy neobkladajte vnútornosti rúry s kovovou fóliou,
- plechy ani nádobu vo ktorý pripravujete jedlo v rúre nesmiete v priebehu pečenia nikdy pokladať na dno rúry, pretože sa tým ničí smaltový povrch rúry
- rúru pred pečením potravín s vysokým obsahom vlhkosti vždy predhrejte na určenú teplotu – týmto zabránite kondenzácii pary na vnútornej strane rúry a zatekanie do priehradky pod rúrou,
- na varenie používajte nádoby rovnakej veľkosti, ako je vyznačená vriacej zóna,
- nádoba musí umývať rovné dno bez akýchkoľvek hrboľov (vrátane nápisov a znakov), ktoré by mohli spôsobiť poškodenie (škrabance),
- pri varení dbajte, aby sa na varnú zónu nerozsýpal cukor alebo soľ resp. podobné zlúčeniny. V prípade, že sa vám to napriek tomu stane, povrch ihneď utrite so suchou utierkou,
- zo sklokeramického povrchu môžete, s pomocou na to určených čistiacich prostriedkov (Ceram, Sidol, …), odstrániť aj tie najväčšie škvrny (napr. potravinové škvrny, ktoré sa vám pripečú okolo nádoby, …). Na čistenie nikdy nepoužívajte hrubé čistiace prostriedky, lúhy ani drôtenku, inak by ste sklokeramický povrch poškodili,
- čistiace prostriedky nikdy nenanášajte na horúci povrch,
- sklokeramickú dosku nepoužívajte ako odkladaciu plochu.